מתכון לחמוצים ביתיים טעימים מאוד

מתכון מדהים לחמוצים ביתיים טעימים מאוד. מהרגע הראשון שתטעמו אותם לא תרצו להפסיק לאכול. הם כמו נשנוש שהולך טוב עם הכל, בארוחות בשריות או דגים, בישיבה עם החברים על בירה וגם בחוץ אוכלים אותם לצד אוכל מהיר. המתכון לחמוצים ביתיים שאני אביא כאן הוא קל מאוד להכנה אך דורש טיפה השקעה. תכינו לפי המתכון וייצאו לכם חמוצים ביתיים נפלאים שלעולם לא תרצו לקנות אחר כך בסופר. נעבור מיד למתכון לחמוצים ביתיים.

מצרכים:

  1. קילו וחצי מלפפונים.
  2. 6 גזרים קלופים וחתוכים למקלות.
  3. כרוב גדול אחד. אפשר גם אדום וגם לבן ביחד.
  4. 3 גמבות (אחד מכל צבע).
  5. 7 עגבניות.
  6. עוד אפשרויות לבחירה: כרובית, שומר ומה שבא לכם בעיקרון.
  7. ראש שום.
  8. 6 פלפלים ירוקים חריפים+פלפל צ'ילי אחד חתוכים לטבעות.
  9. 6 גבעולי סלרי.
  10. חצי צרור שמיר.
  11. 7 עלי דפנה.
  12. חופן נאה של פלפל אנגלי.
  13. כוס מלח גס. *כוס חד פעמית.
  14. שלוש כפות סוכר(כן... סוכר).
  15. כפית אחת של פלפל שחור גרוס
  16. כוס חומץ. *כוס חד פעמית.

הכנה מוקדמת לתוצאות מושלמות:

  • חתכו את הקצוות של המלפפונים.
  • קחו מזלג ותחוררו בצד אחד את העגבניות.
  • קלפו את הגזר וחתכו את הסלרי והשמיר.
  • קלפו את ראש השום וחתכו את שיני השום לשניים.
  • חתכו את הכרוב לחתיכות בינוניות.

אופן הכנה:

  • קחו סיר גדול וחממו בו מים.
  • כאשר המים רתחו הוסיפו לשם את כוס המלח הגס וחכו שלוש דקות להמסה של המלח.
  • כעבור שלוש דקות, הוסיפו למים את הסוכר, את החומץ, כפית פלפל שחור גרוס וחצי מכמות הפלפל האנגלי וערבבו הכל. תנו לזה לרתוח עוד 5 דקות.
  • בכלי גדול אחר(סיר או כל דבר אחר) נתחיל בסידור הירקות.
  • קחו קצת מהשמיר, שום, פלפל חריף, סלרי וקצת פלפל אנגלי ושימו בתחתית הכלי שבחרתם.
  • מעל זה שימו את הכרוב תוך כדי הידוק.
  • כעת שימו שכבה נוספת של שמיר, שום, פלפל חריף, סלרי ופלפל אנגלי ומעליו שימו חצי מהמלפפונים, חצי מהגזר, חצי מהגמבה וגם כמה עגבניות. הדקו את כל זה חזק למטה.
  • כעת שימו שכבה נוספת של שמיר, שום, פלפל חריף, סלרי ופלפל אנגלי ושימו מעל שכבה נוספת של ירקות. הדקו את הכל וכסו שוב פעם בשמיר, שום, פלפל חריף, סלרי ופלפל אנגלי. הדקו חזק הכל למטה.
מחממים סיר עם מים, חומץ, מלח גס, סוכר, פלפל שחור גרוס ופלפל אנגלי

מסדרים תוך כדי הידוק

ומוסיפים שכבות


  • בשלב הזה שיפכו בזהירות את המים שהרתחנו מקודם עם החומץ ושאר המרכיבים אל תוך הסיר של הירקות ושימו מעל משהו כבד, כמו צלחת גדולה או שניים קטנות וכסו את הסיר.

שופכים את המים אל תוך הסיר של הירקות 
שימו מעל משהו כבד 
כסו את הסיר

סיימתם את השלב של ההכנה המעשית, עכשיו נותר לכם רק לחכתו וליהנות מחמוצים ביתיים טעימים ביותר.
צריך לחכות לפחות יומיים עד שזה מוכן. בתיאבון לכולכם. 

אהבתם את המתכון והבלוג שלי? שתפו עם חברים שלכם ותלחצו לייק. תודה מראש.

הצעות למתכונים, הערות על מתכונים או סתם תגובות בונות יתקבלו בברכה.

תגובות

  1. האוכל שלך מוצא חן בעייני ואתה ממש מוכשר בהכנת אוכל המשך כך !!!!המאמץ מניב פרי בסופו של דבר

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל