מתכון לרביולי במילוי בטטה ורוטב שמנת פטריות

בלוג עם טעם טוב

רביולי. מאכל איטלקי טעים מאוד ומשביע מאוד. מתאים לכולם. כמו הרבה מאכלים אחרים, הרביולי הגיע לכל רחבי העולם ונתפס מיד בתור הצלחה גדולה. אתן כאן מתכון לרביולי מתחילתו ועד סופו. הבצק, המילוי והרוטב. בהצלחה.

המתכון החדש עם תמונות ופירוט באתר החדש שלי - תהנו😮😮😮😮😮



מצרכים לבצק:

  1. 200 גרם קמח דורום(קמח שטיבל מספר 9)+100 גרם קמח רגיל. *שטיבל 2 יעשה את העבודה עבור כל הכמות באם אין לכם קמח דורום.
  2. 2 ביצים שלמות +חלמון אחד.
  3. שתי כפות שמן זית.
  4. כפית מלח.
  5. 150 מ"ל מים.

מצרכים למילוי:

  1. שני בטטות.
  2. 20 גרם חמאה.
  3. חצי כפית אגוז מוסקט.
  4. כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס.
  5. כפית שטוחה של מלח.

מצרכים לרוטב:

  1. מיכל של שמנת לבישול 10% או 15%, 250 מ"ל.
  2. 20 גרם חמאה.
  3. חצי כפית אגוז מוסקט.
  4. פטריות מסוגים שונים. פורטבלו, שמפניון או כל סוג אחר.

הכנה מוקדמת:

  • הרתיחו מים ובשלו את הבטטות עד שיהיו רכות לגמרי.
  • קלפו אותם.

אופן הכנת הבצק:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את החומרים היבשים.
  2. מוסיפים את הביצים השלמות והחלמון.
  3. מוסיפים מים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחד וחלק.
  4. סה"כ זמן במיקסר, 6 דקות על מהירות בינונית.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו 2 דקות ביד.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
  7. לאחר שעה וחצי, לוקחים את הבצק, חותכים אותו לשלוש.
  8. מרדדים את הבצק במכונה להכנת ספגטי עד לרמה הנמוכה ביותר(רמה 2). אם אין לכם את המכונה, רדדו עם מערוך כמה שאפשר, כך שהבצק יהיה דק. כדי להגיע לתוצאה טובה מומלץ להשתמש במערוך דק וארוך, ולא אחד עבה.
  9. לוקחים כוס קטנה, או "עושה עיגולים-רינג" ומתחילים לעשות עיגולים מהבצק שרידדנו. ניתן להשתמש גם כן בכלי מרובע לקבלת צורה ריבועית קלאסית.

אופן הכנת המילוי:

  1. את הבטטות מועכים לגמרי לכדי פירה.
  2. מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור. מוספים גם כן את החמאה(כשהיא חתוכה לחתיכות) ומערבבים הכל. 
  3. לוקחים כעת שני חתיכות של בצק ושמים במרכז חלק בצק אחד קצת מן המילוי. כעת שמים מעליו חתיכה נוספת של בצק ומהדקים את השוליים שנותרו לנו בעזרת מזלג, כך שתצא תבנית יפה.
  4. חוזרים על סעיף שלוש כמה פעמים שתרצו לקבלת הכמות הרצויה של הרביולי.

בישול הרביולי:

  • מחממים סיר גדול עם מים, מוסיפים שתי כפות מלח למים.
  • מוסיפים את הרביולי למים למשך 2-3 דקות. או עד שהם צפים. זה תלוי  מאוד באיך יצא הבצק, דק או עבה. 

אופן הכנת הרוטב:

  1. בסיר קטן מחממים את מיכל השמנת לבישול.
  2. כאשר השמנת חמה במעט, מוסיפים את החמאה. מערבבים קצת עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  3. מוסיפים את אגוז המוסקט.
  4. מוסיפים כעת את הפטריות ומערבבים הכל. 
  5. מבשלים במשך 3-4 דקות.
  6. את כל תהליך הרוטב עושים על אש נמוכה.
כעת לוקחים את הרביולי המוכנים לתוך צלחת, שופכים מעל כמות רוטב רצויה ומעל הכל גבינת פרמזן. בתיאבון.
אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים ומשפחה.
הצעות למתכונים, הערות ותגובות יתקבלו בברכה.

תגובות

  1. המתכונים שלך טובים ניכר כי יש לך את הפוטנציאל להצליח כטבח אתה צריך להשקיע עוד ואני מאמין שתצליח בעתיד אתה צריך להשקיע בעצמך.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על העידוד. כיף לשמוע דברים כאלה.

      מחק
  2. 250 מ"ל מים? לא הרבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי.
      ובכן, 250 מ"ל זה בדיוק מה שאמור להיות. המתכון יוצא מעולה כך. נסה ותחזור עם החוויה. תודה על תגובתך, ובתיאבון!

      מחק
  3. מה אפשר לשים במקום אגוז מוסקט ?

    השבמחק
    תשובות
    1. למען האמת זה די חובה, זה נותן את הטעם שלו. אם את/ה לא אוהב את הטעם הזה, פשוט תוריד/י את זה. להוסיף משהו אחר זה כבר לפי שיקול שלך. רק תנסה לאזן את זה בין המרכיבים האחרים. בתיאבון ובהצלחה.

      מחק
  4. היי, לכמה מנות המתכון מספיק?

    השבמחק
  5. אהלן! המתכון יספיק בהחלט ל-4 אנשים. תהנו...

    השבמחק
  6. היי הכנתי היום את הבצק לפי המתכון אך הוא יצא כמו בלילה ולא כמו בצק (עוד אפילו לא הכנסתי את כל המים).
    יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בביצי XL? האם הבצק אמור להיות דביק?

    השבמחק
  7. ובכן, הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שהשתמשת בכמות הלא נכונה של הקמח. נסה שוב פעם בדיוק כמו במתכון, זה לא אמור לצאת כך בכלל.

    השבמחק
  8. המתכונים שלך טובים וטעימים. כל הכבוד תביא עוד לאתר :)

    השבמחק
  9. הרבה יותר מדי מים - גם 3 ביצים וגם 250 מ"ל מים על 300 גרם קמח לא יכול לצאת בצק. יש לך בעיה במידות וזה יוצא כמו בלילה. ברוב המתכונים לבצק פסטה בכלל לא שמים מים ובטח לא בכמות הזאת.

    תנסה להכין לפי המידות שלך ותראה.

    השבמחק
  10. ממממ... אני אנסה מחר, מכל המתכונים שראיתי , המתכון הזה נראה לי הכי הכי...גם לי נירא לי יותר מידי מים, אבל נוסיף מעט עד ש יהיה המרקם הנכון .בתאבון!

    השבמחק
  11. אם יש לי רק קמח רגיל, כמה צריך לשים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תוסיפי את אותה כמות, כלומר את 200 הגרמים במקום הקמח דורום.
      בתיאבון.

      מחק
  12. הי,
    אפשר להקפיא את הרביולי ללא הרוטב?

    השבמחק
  13. האם אפשר לעשות את הבצק עצמו עם בטטה כמו במסעדות ?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל